fbpx

Nyíregyházán a MiBoltunk-ban jártunk, ahol gluténmentes termékeink is megtalálhatóak a polcokon, mi több, most akciósan is megvásárolhatóak gluténmentes tésztáink, és legújabb termékcsaládunk, a GLUTÉNMENTES GRANOLÁK is!

 Paliczné Ildikóval, a MiBoltunk egyik megálmodójával beszélgettünk:

-Mit jelent a MiBoltunk kifejezés? Honnan indult az ötlet, és hogyan sikerült megvalósítani azt az elképzelést, amit már több, mint tíz éve fogalmaztak meg?

-A MiBoltunk helyi és hazai termékek, nagyobb arányban élelmiszerek kínálatát kívánja napi szinten biztosítani a fogyasztóknak. -fogalmazott Ildikó

Ildikó elmondta, hogy a MiBoltunk létrejötte egy hosszú folyamat eredménye, kb. 10 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is a Nyíregyházi Kosár Bevásárlóközösség megalakult. Az akkori Kosárközösség a helyi termelők portékáit kínálta, előrendelés alapján egy pénteki átvétellel szolgálták ki a vevőket.  Egy évvel ezelőtt azonban úgy döntöttek, hogy a bevásárló közösség működése mellett létrehozzák a napi vásárlásnak helyet adó helyi termékek boltját, a MIBOLTUNK-at, segítve ezzel még több termelőnek, akiknek portékái így jelentősebb mennyiségben találnak helyi fogyasztókra, illetve segítve a vevőknek, akik számára a kosaras előrendelés, a péntek délutáni átvétel nem volt alkalmas.

Az évek alatt egyre növekedett a bevásárló közösséghez csatlakozó termék előállítók száma, egyre több fajta termék várta a sokasodó számú vevőket, így a MIBOLTUNK-ban mára már szinte mindent meg lehet kapni.

A bolt megnyitásához szükséges forrás előteremtésére 2022. júniusában gyűjtést indítottak, közösségi finanszírozásban igyekeztek minél több társat találni.

A termékek kiválasztásánál nagyon fontos szempont, hogy a helyi gazdaságot támogassa, és hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk magunk után. A termékminősítő rendszerükben fontos, hogy honnan származik az alapanyag, a termelés mennyire támogatja a Föld regenerálódását, a csomagolás mennyire védi az élelmiszer beltartalmát.

 Az AvenaGofit zabtermékek könnyen beilleszthetőek a sorba, hiszen Nyíregyházi zabmalomként, saját termőföldeken termelt zabbal, saját gépekkel, környezetkímélő gyártási technológiával, és ráadásul egy nagyon egészséges termékkört kínálva szeretne hozzájárulni ezen kezdeményezéshez.

A MiBoltunk Nyíregyháza belvárosának szívében, a Zrínyi Ilona utcai sétálóban várja a vásárlókat, hétfőtől-péntekig 7:00- 18:00-ig, szombaton: 8:00-13:00-ig. (Nyíregyháza, Zrínyi Ilona u 2.)