GY.I.K.

Zab, mint alapanyag​

A zab, természetéből fakadóan gluténmentesnek számít, azonban nem megfelelő körülmények között könnyen keresztszennyeződés áldozata lehet, azaz bármely gluténtartalmú termény beszennyezheti. A zabban megtalálható avenin, azaz fehérje frakció a cöliákiások körülbelül 5%-nál okozhat irritációt. Ahhoz, hogy termékeink, szennyeződést elkerülve kerüljenek az Ön asztalára, szigorúan ellenőrzött körülmények között készítjük azokat,- a vetőmag földbe juttatásától a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig.

A cöliákiában szenvedő betegeknél a panaszokat a búzában megtalálható glutén (fehérje) alkotó eleme a gliadin okozza. Hasonló fehérje a zabban is megtalálható, amit aveninnek neveznek, de a cöliákiások 95 %-ánál ez a típus nem okoz problémát, így például a gluténnel nem szennyezett zabpehely fogyasztható étrendjükben.

A betegség súlyosságától függően van, aki ételeiben képes tolerálni a 20mg/kg hivatalos gluténtartalom szintet, viszont van, akinél sajnos kisebb mennyiség is panaszt okoz. Üzemünkben a speciális termesztési körülménynek és az innovatív gyártási technológiának köszönhetően próbáljuk a gluténmennyiséget minél alacsonyabb szintre csökkenteni a termékekben. Minden esetben laboratóriumi tesztekkel bizonyítva garantáljuk, hogy a hivatalos értékhatárt (20mg/kg) gluténmennyiséget sosem haladjuk meg.

További információt a http://www.aoecs.org/ honlapon talál.

Az alábbi linken ……. minden fontos információt megtalál a zab jótékony hatásairól.

A zabra vonatkozó napi ajánlott mennyiség: 60-80g.

Gluténmentesség

A glutén kifejezés a latin gluten szóból ered, mely ragasztót, méhviaszt jelent. A magyar nyelvben sikérnek is nevezik. A glutén tulajdonképpen egy raktározó fehérje, mely a búzában található meg, illetve hasonló fehérje (analóg prolamin) van a rozsban vagy az árpában. A búzában a gliadin, az árpában a hordein, a rozsban a secalin okozza a panaszt, melyek mind a glutén alkotórészei.

A gluténérzékenység estében három súlyossági fokozatot különböztetnek meg: allergia, érzékenység, cöliákia. Az allergiában szenvedők többsége gyermek, akik immunrendszere glutén bevitel után legyengül. A gyerekek nagyon gyakran kinövik a betegséget. A gluténérzékenység vérvizsgálatból, szövettani mintavételből és genetikai vizsgálatból is kimutatható. A paciensek szervezete különböző tünetekkel (ízületi fájdalmak, depresszió, fáradékonyság, dekoncentráltság, emésztőrendszeri problémák) reagál a bevitt gluténre, amiket csak szigorú gluténmentes diétával lehet csökkenteni és megszüntetni. A diéta betartásának köszönhetően 1-3 év alatt a vékonybél regenerálódik és a beteg tünetmentessé válhat. A gluténérzékenység legsúlyosabb fokozata a cöeliákia, amikor a beteg élethosszig tartó autoimmun betegségben szenved. A betegségnek genetikai alapjai vannak, így csak azoknál alakul ki, akik genetikailag hajlamosak rá. Amikor a beteg szervezetébe glutén kerül, az azonnal védekezni próbál ellene és támadja az idegen anyagot, azonban saját szöveteit is megtámadja, károsítva ezzel főként a vékonybelet, de egyéb szerveket is. A cöeliákiában szenvedőknek élethosszig tartó gluténmentes diétát kell követniük.

A betegség súlyosságától függően van, aki ételeiben képes tolerálni a 20mg/kg hivatalos gluténtartalom szintet, viszont van, akinél sajnos kisebb mennyiség is panaszt okoz. Üzemünkben a speciális termesztési körülménynek és az innovatív gyártási technológiának köszönhetően próbáljuk a gluténmennyiséget minél alacsonyabb szintre csökkenteni a termékekben. Minden esetben laboratóriumi tesztekkel bizonyítva garantáljuk, hogy a hivatalos értékhatárt (20mg/kg) gluténmennyiséget sosem haladjuk meg.

További információt a http://www.aoecs.org/ honlapon talál.

Tudatos vásárlóként minden esetben érdemes a címkét megnézni, hiszen a gyártóknak és forgalmazóknak kötelességük feltüntetni, hogy a termék mit tartalmaz, és milyen sajátosságokkal rendelkezik. Az AvenaGoFit termékcsalád esetében a csomagoláson megtalálja az áthúzott búzakalász jelet, mely a gluténmentes termékek ismérve. A jel használatának feltétele a megfelelő laboratóriumi körülmények megléte, a gyártási folyamatok tisztasága.

Minden olyan termék gluténmentesnek számít, melynek glutén tartalma nem haladja meg a 20mg/kg-ot. Vannak természetesen gluténmentes élelmiszerek és italok, illetve olyan termékek amelynek gluténtartalmát különleges eljárással csökkentik. További információt a http://www.aoecs.org/ honlapon talál.

Rendelés

Igen, webáruházunk 0-24 órában elérhető és fogadja rendelését.

Online történő rendelése után rendszerünk minden esetben visszaigazoló emailt küld, melyben értesítjük, hogy rendelését megkaptuk. Ha nem kapja meg emailünket kérjük, ellenőrizze a következőket:

• visszaigazoló emailünk a Spam/Levélszemét mappába érkezett

• online fizetés esetén nem sikerült a fizetés, nem kapott a sikeres fizetésről visszaigazoló üzenetet

• rosszul adta meg email címét

• nem nyomott rá a megrendelés gombra

Kérjük, próbálja újra leadni rendelését, ha újbóli próbálkozásra sem kapta meg emailünket legyen szíves, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal:

Név: Kovács Alexandra

Tel: 06-70/3833609

Szállítás

Cégünk az MPL csomagküldő szolgálat segítségével szállítja házhoz termékeit. Illetve lehetőség van telephelyünkön a személyes átvételre is. További információért kérjük, kattintson a szállítási és fizetési módok linkre.

Vásárlástól való elállási joga van a megrendelési napon éjfélig, ezen időkeret túllépése után, rendelését már sajnos nem tudja törölni, majd szállítás után sem áll módunkban csomagot visszavenni, ha nem áll fent minőségbeli probléma.

Természetesen állunk rendelkezésére minden minőségi probléma felmerülése esetén. Kérjük, a csomag átvételekor bizonyosodjon meg a csomagolóanyag sérülésmentességéről. Az esetleges sérülést azonnal jelezze a futárnak vagy a postai személyzetnek, csomagautomata esetén pedig hívja a megadott számot, hogy jegyzőkönyvet állíthassanak ki. Jegyzőkönyv hiányában a reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Egyéb minőségbeli kifogása esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal és mi lehetőségeinkhez mérten orvosoljuk problémáját. Számunka a legfontosabb a vevői elégedettség.

Fizetés

Az alábbi fizetési módok állnak rendelkezésére:

Online bankkártyás fizetés

Készpénzzel történő fizetés telephelyen

Utánvét esetén (csomag átvétele után) bankkártyás és készpénzes fizetés

További információért kérjük, tekintse meg a szállítási és fizetési módok lapunkat.

Minden vásárlás után számlát állítunk ki, melyet a termékkel együtt elküldünk Önnek.