fbpx

Az Innovatív Élelmiszeripari Klaszter szervezésében 2019 májusában a GOF Hungary Kft. kiállítóként vett részt a Milánóban kétévente megrendezésre kerülő Tutto Food nemzetközi kiállításon, ahol a világ minden tájáról képviseltetik magukat az élelmiszeripari szegmens résztvevői.

Cégünk elsődleges célja a kiállításon való részvétellel, hogy nemzetközi porondon is bevezesse és bemutassa újonnan piacra kerülő termékét,

az Avena Gofit gluténmentes zabpelyhet és zabpehelylisztet. A feldolgozóiparban és gasztronómiában egyre nagyobb szerepet kapnak a gluténmentes alapanyagok, egyre bővül azon fogyasztók köre, akik a gluténérzékenység vagy csupán az egészségtudatosabb táplálkozás miatt építik be ezen termékeket táplálkozásukba.

Ezt támasztja alá, hogy a kiállítás során számos olyan kapcsolatra tettünk szert, melyek a jövőben megnyithatják azokat az utakat, melyek során termékeink eljuthatnak a fogyasztókhoz, nem csak Magyarországon, hanem Európa és a világ számos országában. Ennek támogatására a Szuro-Trade cégcsoport másik két üzletága is képviseltette magát: egyrészről a szállítmányozási üzletág vezetője, akinek szintén számos lehetőség nyílt meg az exportpiaci kapcsolatok alakításának tekintetében, másik részről pedig a szintén cégcsoportunkhoz tartozó dunaföldvári búzamalom vezetője tárgyalt az olaszországi malmoknál és tésztagyáraknál is népszerűségnek örvendő magyar búza illetve búzaliszt exportlehetőségeiről.

A kiállítás során meglátogatta standunkat a milánói Magyar Főkonzulátus külgazdasági attaséja. Nagy érdeklődéssel hallgatta bemutatkozásunkat, eddigi eredményeinket, további terveinket, hasznos információkkal látott el kereskedelmi, jogi kérdésekben és nem utolsó sorban együttműködésüket biztosította a partnerkapcsolatok kialakítása tekintetében is. Támogató közreműködésüket bizonyítja, hogy a látogatást követően elkezdtek olyan olaszországi partnerrel találkozási lehetőséget szervezni, mely nyitott az olasz-magyar kereskedelmi kapcsolatok építésére, fejlesztésére. Nagy örömünkre szolgált betekintést nyerni egy olyan olasz cég életébe, mely hasonlóan több üzletágra építve képviselteti magát több szegmensben és magyarországi logisztikai bázisok kiépítését tervezi.

 A kiállítás során szerzett kapcsolatok, információk, tapasztalatok az új termékeink piacra jutását támogatják és mindenképp hasznosak számunkra, hiszen a Magyarországon elsőként megépülő gluténmentes zabfeldolgozó üzem magas gyártástechnológiája és értékesítési stratégiánk is arra sarkallja cégcsoportunkat, hogy minél több elégedett partnerrel tudjunk hosszútávon megbízhatóan együttműködni.

Nyíregyháza, 2019. május 12.                                                                    

          Smiedné Suller Katalin

                                                                                              zabfeldolgozó üzletág igazgató